14 Ekim 2010 Perşembe

Postmodernizm ve Simulasyon Teorisi Gençlik Değişimi


18 Mayıs 2008 Pazar 21:50:46
GENÇLİK DEĞİŞİMİ PROJESİ KAPSAMINDA İLÇEMİZE GELEN GENÇLER, BAŞKAN ÖNDER’LE BULUŞTULAR!

  İzmir Gençlik Gönüllüleri’nin hazırladığı AB Gençlik Değişim Projesi kapsamında 12 Mayıs Pazartesi günü ilçemize gelen Türk, Slovenyalı, Litvanyalı ve Portekizli 20 genç, 16 Mayıs Perşembe günü saat 14’te Belediye Başkanımız Hürol ÖNDER’i makamında ziyaret etti.

Proje Lideri Çağla ÖRMECİ ve Tercüman Kutluhan ZEYTUNLU ile birlikte Belediyemize gelen öğrenciler, Başkan ÖNDER’e samimiyetinden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim ettiler. Postmodernizm ve Simülasyon Kuramı üzerine yaptıkları çalışmalar kapsamında toplum yapısı, kültürel, mimari ve sanatsal açıdan yaşanan değişimler ile ilgili araştırma yaptıklarını söyleyen gençler, projenin sonunda Hacı Ali Ağa Konağı’nda 18 Mayıs Pazar günü kokteyl düzenleyeceklerini söylediler. 

Başkan ÖNDER, kendisini soru yağmuruna tutan öğrencilere “Bizi Müslüman kimliğimiz nedeniyle farklı görmesinler. Onların nesi varsa bizim de var” diyerek, çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi istedi. Litvanyalı bir gencin, “Ülkenizde, küçük ve büyük kentlerde yaşayan gençlerin durumu nedir? Küçük şehirde yaşam zor oluyor mu” sorusuna, Başkan ÖNDER “Diğer ülkelerde yaşanan sorunlar, bizde de yaşanıyor tabiî ki. Büyük şehirlerin, imkânı her zaman daha fazla oluyor” diyerek cevap verdi. Yine aynı gencin, gençlerin yönetime katılımı ve yönetimin gençlere sunduğu imkânlar ile ilgili soruya Başkan ÖNDER şöyle cevap verdi:

“Gençlerimizin elbette birçok hakkı bulunmakta ancak gençler bu haklarını tam olarak kullanamıyor. Ben, kişisel olarak gençlerin kendi ayakları üzerinde durmalarından yanayım. Bu nedenle yanıma gelen gençlere, önce kendiniz deneyin yine olmazsa işte o zaman yanıma gelin, diyorum. Gençler, öncelikle istemeyi bilmeliler. Biz de Belediye olarak gençlerimizin, daha iyi şartlar altında yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak için, spor alanları oluşturuyoruz, folklorik derneklere destek veriyoruz. Gençlik Merkezi binamız da var ancak bazı nedenlerden dolayı faaliyete geçiremedik. Temmuz ayı içerisinde gençlerimizin hizmetine sunacağız.”

İlçemizin turizme dayalı bir yerleşim alanı olduğunu ve sanayileşmenin istenmediğini de belirten Başkan ÖNDER, “Bizler her zaman Milas’ın doğallığını korumasından yanayız” dedi. İlçemizin imar durumu hakkında da bilgi veren Başkan ÖNDER, gençlerden gelen sorular doğrultusunda, bitme aşamasına gelen Hayvan Barınağı ile ilgili detaylı bilgi verdi. Gençlere, Çomakdağ’ı görmeleri konusunda tavsiyede bulunan Başkan ÖNDER, ÇOK-DER Başkanı Hasan YILDIRIM ile görüşerek 19 Mayıs Pazartesi günü saat 13’te Çomakdağ’da bir gösteri düzenlenmesini sağladı ve yine Belediye olarak araç tahsis ederek de ekibe destek olacaklarını söyledi.

AB Gençlik Değişim Projesi kapsamında ilçemize gelen gençler, Belediyemizden talep ettikleri boyalarla, 17 Mayıs Cumartesi günü Milas Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi’nin iç ve dış cephesini boyayacaklarını da belirttiler. Ziyaretin sonunda gençlere, Belediyemiz Kültür Yayınları arasında yer alan ‘Geçmişten Geleceğe Milas’ isimli kitabın Türkçe ve İngilizce baskılarından hediye edildi.
http://www.bodrumbha.com/?sayfa=haberler&bolum=detay&haberID=2998 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder