14 Ekim 2010 Perşembe

Poostmodernizm Kültürel Gece Haberi

 
Ön Yargılar Kına Gecesiyle Kırıldı 

İzmir Gençlik Gönüllüleri tarafından hazırlanan Postmodernizm ve Simülasyon Kuramı için Muğla'ya gelen Slovenya, Litvanya ve Portekizli öğrenciler için Türk gecesi düzenlendi. 

İzmir Gençlik Gönüllüleri tarafından hazırlanan Postmodernizm ve Simülasyon Kuramı için Muğla'ya gelen Slovenya, Litvanya ve Portekizli öğrenciler için Türk gecesi düzenlendi. 

AB tarafından finanse edilen etkinlik çerçevesinde Slovenya, Litvanya ve Portekiz'den gelen 20 öğrenci Türkiye'nin kültürünü tanıma fırsatı buldu. Milas Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi Müdürü Yardımcısı Veysel Öz, yabancı öğrencilere Zeybek kültürü ve Türk halk oyunlarıyla ilgili bilgi vererek gösteri yaptı. Öğrenciler öğrendikleri Türk figürlerini sergiledi. Ayrıca gecede en renkli görüntüler ise temsili kına gecesi sırasında yaşadı. Türk gelenekleriyle ellerine kına yakılan öğrenciler "Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasınlar" türküsünde oynadılar. 


Grup adına bir açıklama yapan Litvanyalı Irmantas Skerys; "Grup olarak buraya gelme nedenimiz Türkiye'nin kültürünü görmek. Diğer ülkelerde ve bizde Türklere karşı bir ön yargı var. Buradaki ön yargıları yıkmak için görmek ve öğrenmek istedik. Projenin konusu olan postmodernizm üzerine daha faydalı olmak için buraya geldik. Türk halkı dost canlısı. Dışarıda bir şey yapsak herkes bize ilgi gösteriyor. Aslında daha önceden Türkiye'de tehlikeli bir durum mu var diye düşünüyorduk. Ancak burada öyle bir şey olmadığını gördük. Buradaki yaklaşımlar çok dost ve sıcakkanlı. Kendimizi burada çok iyi hissediyoruz. Kına gecesi bizim için çok farklı bir tecrübe oldu. Kıyafetler olsun hareketler olsun daha canlı ve bizimkilerden daha farklı" dedi. 

http://www.lpghaber.com/On-Yargilar-Kina-Gecesiyle-Kirildi--haberi-69228.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder